OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Biz Türkler, tarih boyunca emsali görülmemiş galibiyetlere imza atmış bir milletiz. Gittiğimiz her yeni coğrafyayı adil, zulmü hoş görmeyen bir anlayışla yönetmiş ve orada bulunan halkın gönüllerini fethetmişizdir.

İçinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyasıyla esas anlamda tanışmamıza vesile olan Malazgirt Muharebesi, tüm sonuçlarıyla, gerçekleştiği çağın yanısıra çağlar ötesinde de anılacak kritik bir galibiyet olmuştur. Bu zaferle birlikte kapıları açılan Anadolu'dan içeri giren atalarımız bu coğrafyayı bize yurt olarak bırakmışlardır.

26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusunun elde ettiği zafer, aslında Miryakefalonların, bütün dünyanın yöneticisi olacak Osmanlının, İstanbul'un Fethinin,Sakaryaların, Büyük Taarruzların, Türkiye Cumhuriyetinin habercisi olmuştur. Bu büyük zafer Türklerin artık Anadolu'ya girdiğinin ve oranın tek hâkimi olacağının tüm dünyaya ilânıdır.

Bize Anadolu'nun kapılarını açarak bu güzelim coğrafyayı yurt bırakanlara selam olsun!

Selam olsun Sultan Alparslan ve ordusuna ve rahmet olsun onların şahsında Malazgirt'i bize kutlanacak bir gün olarak hediye edenlere!

"Anadolu, ilelebet Türk yurdu olarak kalacaktır." Malazgirt Zaferinin 952.yıl dönümü kutlu olsun!

26.08.2023 90