OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim 1923, tarihî kökleri yüzyıllar öncesine dayanan, dünyanın en eski medeniyetlerinden asil Türk milletinin, Akif'in "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!"dizelerini ete kemiğe büründürdüğü; esareti, tahakkümü kabul etmediğini ve etmeyeceğini tüm dünyaya resmen haykırdığı kutlu bir gündür.

Bugün yeni Türk devletinin kurulduğu, devletin asıl sahibi olan milletin, yönetimde söz sahibi olmaya başladığı 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü.

Bugün cumhuriyetimizin, devletimizin 100.yılı.

Sonsuza dek yüzyılları olması dileğiyle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, kuruluş aşmasına gelinceye kadar verdiğimiz şehitlerimize, gazi olup sonrasında ebediyete göçenlerimize, velhasıl, bu devleti, bu ülkeyi bize vatan olarak bırakan bütün ecdada Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

28.10.2023 51