OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tertemiz mazisi, cesareti ve kahramanlıklarıyla dünya tarihine damgasını vurmuş asil milletimizin geçmişi şanlı zaferlerle doludur. Saymaya kalksak bir çırpıda yapmamız imkânsız. İfade ettiği sonuç itibariyle ikinci Miryakefalon olan Çanakkale Savaşları Türk'ün "Bu topraklar benimdir!" diye haykırdığı en büyük zaferlerden biridir, kutlu olsun!


Çanakkale Zaferi aslında yalnızca bir savaştan ibaret değildir, her olayda olduğu gibi bu zaferde de ibret alınacak onlarca durum çıkar karşımıza. Çanakkale Zaferi bize imkânsızlıklarla boğuşmamak için çok çalışmayı, kararlı olmayı, vatanseverliğin gerektiğinde düşünmeksizin can vermek demek olduğunu, üstümüzde asırların yorgunluğu olsa da vatan savunmasında her birimizin bir mermi gibi olması gerektiğini, paylaşmayı, fedakârlığı, tanımadığımız insanlarla aynı amaç uğruna omuz omuza şehadete koşabilmeyi ve daha nicelerini öğütleyen ders niteliğinde bir zaferdir.


1071'den bu yana Türk'ü Anadolu'dan çıkarmak için her fırsatta saldıran anlayışa karşı bizler çocuklarımızı her anlamda ve her daim çalışkan, üretken, millî ve manevî değerlerini benimseyip yaşatan bireyler olarak yetiştirmeli, şanlı tarihimizi onlara unutmayacakları biçimde öğretmeliyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle 109.yıl dönümünde Çanakkale Zaferimizi kutluyor, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan müdafaasında bulunmuş, şehadete ermiş bütün ecdadımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.


Selahattin KÜÇÜKGÜZEL

       Okul Müdürü

17.03.2024 77