OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Tarih sahnesindeki son devletini kurmadan önceki yüzyıllarda olduğu gibi son yüzyılda da at sırtından inmeyen, varlığını devam ettirebilmek için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şanlı ecdadımız; önce koskoca Birinci Cihan Harbine girmiş, bu harpte Çanakkale gibi tarihin en kanlı çarpışmalarından geçmiş, yorgun düşmüş ancak bu yorgunluğu fırsat bilip kendini bölmek, parçalamak ve yaklaşık sekiz buçuk asırlık "Türkleri Anadolu'dan çıkarmak" gayesini taşıyan düşmanlarının her bir yönden işgal girişimine de maruz kalmıştır.

Bütün bu işgal girişimine karşı 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı direnişi teşkilatlanarak, sistemli bir mücadeleye dönüştüren ecdadımız; İnönü'de, Sakarya'da Başkumandanlık Meydan Muharebesinde, Büyük Taarruz'da düşmana tıpkı 1176'daki Miryakefalon'da olduğu gibi "Anadolu'dan çıkmıyoruz!" demiş, en nihayetinde 30 Ağustos 1922'de kesin bir zafer elde ederek yeni Türk devletinin önündeki en büyük engelleri yıkmıştır.

Bu büyük zaferin kazanılmasında kuşkusuz en büyük pay sahibi olan başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, şehitlerimize, vatanın kurtuluşu için çalışan, çabalayan, bütün ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyor, şanlı zaferimizi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyorum.

30.08.2023 48